keskiviikko 26. elokuuta 2015

Sienitäytteiset lämpimät voikkarit


Kohta aletaan kärtsätä!
Syksy on saapunut, keräilijävietti herää ja suuntaan metsään etsimään sieniaarteita! Ennen vanhaan sieniä hyödynnettiin ruuanlaiton lisäksi värjäykseen ja lääkintään, viime vuosina on tuntunut, että sienestys on taas nostanut päätään. Ja mikäs sen parempaa, kuin suunnata lämpimänä syyspäivänä metsään. Multa tuoksuu, aurinko lämmittää ja kanerva tuoksuu. Perisuomalaisesta kanervametsästäkin löytää jos jonkinlaisia aarteita, tässä nyt yksi niistä jakoon teille! Sienitäytteiset voikkarit ovat helppo iltapala ja käteviä tehdä silloin, kun haluat päästä sieniä maistelemaan, mutta niitä ei löytynyt litratolkulla. Käännä siis pienikin sienisaalis iloksesi ja maistele näitä lämppäreitä hymy huulilla syysauringosta nauttien! 
Näihin leipiin käytettiin kantarelleja, haperoita, tatteja sekä ryöpättyjä rouskuja.

Tarvitset:
1 l metsäsieniä
2 isoa sipulia
voita paistamiseen
1 kanaliemikuutio
mustapippuria
1 dl kermaa
persiljaa
6 siivua hyvää täysjyväleipää
loraus oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
Kermajuustoa
Kuumenna sieniä pannulla, kunnes niistä on haihtunut neste, sienet saavat hieman väriäkin, että saavat hieman rapeutta. Lisää reilu voinokare ja silputtu sipuli. Kypsennä sipuli pehmeäksi ja murenna joukkoon kanaliemikuutio. Lorauta joukkoon hieman kermaa, että saat täytteestä muhennosmaisen. Lisää lopuksi tuore persilja ja mustapippuria. Nosta sivuun.
 Paahda leipäviipaleita pannulla oliiviöljyssä ja anna niiden ottaa hieman väriä. Hiero leipäviipaleiden pinnalle paiston jälkeen puolitettua valkosipulia leikkauspinnasta. Leikkaa pieni viipale valkosipulista aina pois uutta leipää hieroessasi, että saat valkosipulista "kosteutta" leivän pintaan. Lado sienitäyte leipien päälle ja laita päällimmäiseksi muutama siivu oman maun mukaan kermajuustoa. Kuumenna leivät uunissa n. 200 c, kunnes juusto on sulanut ja ottanut hieman väriä. Nauti iltapalaksi teekupposen kera!

1 kommentti:

  1. ceramic vs titanium flat iron - TITIAN ARTICLES
    A ceramic versus titanium flat iron. Tinted in stainless steel and titanium razor has a glass titanium nose jewelry structure similar citizen titanium watch to other surfaces. The Tinted Iron can be used as a $12.00 · babyliss pro nano titanium straightener ‎In stock titanium boiling point

    VastaaPoista